Toen het café van haar vriendin vanwege de Corona maatregelen moest sluiten, besloot voormalig Masterchef deelneemster Laura haar kookkunsten in de strijd te gooien. Samen met haar nichtje Annemei stampte ze binnen een paar dagen Brengdang uit de grond: Indonesische Rendang bij mensen thuis gebracht waarbij alle opbrengsten voor het café zijn. Echt Amsterdams vond het bijna te lief om waar te zijn en bevroeg de Indische schoonheden in een video gesprek.
“Lijn 15, de bruine kroeg van mijn vriendin Cornelia, verkeerde al in zwaar weer en zou deze tijd niet overleven. Ik had al heel lang het idee om iets te doen met mijn favoriete gerecht Rendang. Dit kruidige, smeuïge stoofvleesgerecht leerde ik maken van tante Erna. Laten we het vanuit de keuken van Lijn 15 bij de mensen thuis bezorgen, zei ik tegen Cornelia. Zo hoeven de mensen de deur niet uit, kunnen ze goedkoop en lekker eten en heb jij nog inkomsten! Binnen twee dagen gingen we live in Amsterdam en samen met een team van vrienden, familie en vaste gasten van de kroeg bezorgden we de eerste dag al vijftig maaltijden.”
“Nadat we de eerste week helemaal happy en uitverkocht waren doorgekomen, werden we benaderd door een restaurant in Zeist.” Vertelt Annemei enthousiast verder.” Ze wilden Brengdang graag introduceren in de regio Utrecht . We zijn nu dus druk bezig om dit voor te bereiden. Ik leer ze alles over de bezorg- en bestel-structuur en Laura leidt het keukenpersoneel op. De eerste dag zijn we er bij en daarna voeren ze het zelf uit. Waarom ze zelf niks bedenken? Het is een Italiaans restaurant dat normaal gesproken de borden met luxe gerechten heel mooi opmaakt. Het past niet bij hun imago om dat in een bakje te stoppen. En wij hebben een makkelijk concept dat goed loopt dus dat delen we graag zo veel mogelijk.” Laura: “Het is zo mooi om te zien hoe dankbaar Cornelia is en zouden daarom graag uitbreiden naar andere steden.”
“Dus jullie staan in de keuken, brengen het bij de mensen thuis en staan te springen om het anderen gratis en voor niks te leren. Jullie hebben het druk!” “Ja, maar het geeft heel veel energie!” Zegt Laura. Ze heeft hiernaast ook gewoon nog een baan en Annemei studeert communicatie. “Hiervoor studeerde ik fotografie en ik vind het geweldig dat ik mijn studies nu al met elkaar kan combineren. Ik heb mijn oma Erna in het logo verwerkt, beheer de socials, doe de fotografie, en ben bezig met het bouwen van de website. Voor ons persoonlijk brengt het dus ook veel goeds.”
Voordat we een erkenning toekennen, moet er natuurlijk eerst geproefd worden. Op maandag, dinsdag en woensdag is het mogelijk om bij Brengdang te bestellen en daarvoor hoef je alleen even een appje te sturen naar 0654256074. Die avond staat er voor 10,95 per persoon een rijsttafel op tafel: Rendang, rijst, zoetzure komkommer, een heet ei, kroepoek en zelfs gebakken banaan. En dan blijkt Brengdang niet alleen een ongelofelijk lief en positief initiatief, het is ook belachelijk lekker!
Daarom zijn zij vanaf nu Echt Amsterdams Erkend. Gefeliciteerd Brengdang, ga zo door!