Home VIDEO’S VAN ECHT AMSTERDAMS

VIDEO’S VAN ECHT AMSTERDAMS

by luc

Meer video’s op ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/@EchtAmsterdams

Je kan er zomaar een tegenkomen in Amsterdam: Een fleurig versierde bloemenfiets. Alleen of in een groepje, vastgemaakt aan een brug of met een vrolijke bebaarde man er op. Dit is Warren Gregory, oftewel: De Flowerbikeman. Met zijn fietsen en zijn aanwezigheid fleurt hij de stad op en is daarom Echt Amsterdams erkend!
Alles begint met een plan. Hoe strakker omlijnt, hoe beter. Niet volgens Cascoland. Zonder vooropgezet plan en vol ideeën strijken ze ergens neer om te proberen en te experimenteren. Zo komen ze er vanzelf achter wat een buurt beter maakt. Echt Amsterdams ging op bezoek bij dit netwerk van kunstenaars, ontwerpers en architecten en besloot unaniem: Zij verdienen een Echt Amsterdams Erkenning!
Uit liefde voor Amsterdam en haar inwoners is Alexandra Who is Amsterdam Tours begonnen. Tijdens deze tour vertelt ze verhalen van gewone Amsterdammers. ´Want met z´n allen maken we de stad tot wie ze is.´ Echt Amsterdams liep mee met de tour en kwam tot de conclusie: Who is Amsterdam Tours verdient een Echt Amsterdams erkenning. Gefeliciteerd Alexandra!
‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar.’ Dit was de boodschap van Eberhard van der Laan aan alle Amsterdammers. Résalieke Vlieger was hier zo door geraakt dat ze er ´s nachts in bed over na lag te denken. ‘Wat kunnen we doen om deze opdracht te vervullen?’, piekerde ze. En ineens had ze het: Eberhardjes!
Opa´s en oma´s blij, ouderen en bedrijven een lekkere en gezonde lunch en dan ook nog voedselverspilling tegen gaan. Dat verdient een driedubbele Echt Amsterdams erkenning. Gefeliciteerd Oma´s Soep!
Als je jong bent, valt er heel wat af te dansen. Als je wil, van donderdag tot en met zondag. Maar waar ga je heen als je tachig bent? Naar Het Danspaleis! Echt Amsterdams sprak met bezoekers en vrijwilligers van deze reizende disco. Met eigen ogen zagen we dat dit initiatief Amsterdamse ouderen blij maakt en daarom een Echt Amsterdams Erkenning verdient. Gefeliciteerd!
Iedereen is het er over eens: plastic recyclen is belangrijk. Maar bedrijven zijn nogal kieskeurig wat betreft het plastic dat ze gebruiken voor nieuwe producten. Een doorn in het oog voor Nout en Sam, de oprichters van vanPlestik. Zij ontwierpen in 2016 een machine waarmee je alle soorten plastic kunt hergebruiken. Echt Amsterdams wilde dit wel eens zien en ging langs bij deze jonge ondernemers die met hun uitvinding de stad verbeteren.
Echt Amsterdams ging op bezoek bij deze oranje studio op wielen. Dit eigenwijze initiatief is een mooie toevoeging aan onze stad en daarom vanaf nu officieel Echt Amsterdams Erkend. Man met de microfoon, gefeliciteerd!
Marnet Schoenmaker knapt Amsterdamse rolluiken op om een leuker straatbeeld te creëren.
Koeckebackers is een bakkerij gelegen in de Baarsjes. Zij bieden werk aan mensen die al langer in de bijstand zitten, en helpen hen door middel van een ontwikkelingsprogramma weer aan een nieuwe baan. Echt Amsterdams ging bij ze langs.